Veterani Crvene armije u Astani za Dan pobjede dobili 1500 dolara

Ruski veterani
12 komentara

U glavnom gradu Kazahstana, Astani, veterani Drugog svjetskog rata su za Dan pobjede dobili redoviti poklon u iznosu od 500 tisuća tengi, što je nešto više od 1500 dolara, priopćio je ured vlasti za odnose s javnošću.

“Prema našim saznanjima, danas u glavnom gradu Astani živi 121 veteran Drugog svjetskog rata. Od tih sudionika u ratu je 99 osoba s invaliditetom, a zajedno s preostalih 22 svi su uoči Dana pobjede dobili godišnju isplatu od 500 tisuća tengi”, navodi se u priopćenju.

Osobe koje imaju izjednačena prava sudionika Velikog domovinskog rata su dobile 20 tisuća tengi, što je oko 62 dolara.

“U skladu s utvrđenim zakonima, veterani Velikog domovinskog rata i osobe izjednačene s njima uživaju različite vrste socijalne pomoći  za što se izdvaja ukupno više od 400 milijuna tengi ili 1,2 milijuna dolara. Plaća im se mjesečna novčana naknada za plaćanje komunalnih usluga, kao i potrebni liječnički tretmani i lijekovi”, rekle su vlasti u Astani.

Osim toga, za tri dana proslave Dana pobjede su veterani drugog svjetskog rata u Astani taksijem besplatno voženi do ceremonije polaganja cvijeća na spomenik “Branitelja domovine”, na koncert  u njihovu čast i na marš “Besmrtne pukovnije“, povorke na kojoj rodbina i prijatelji marširaju sa slikama svojih očeva, djedova i rođaka, sudionika Velikog domovinskog rata u redovima Crvene armije.

Crvena armijaDan pobjede
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Željko
6 godine prije

Lijep gest uz opasku da bi i Moskva kao grad trebala se sjetiti njih iz azijskih država bivšega SSSR-a ! Jer upravo su oni kada su dobili vijest da Japan neće napasti SSSR u zadnji momenat se pregrupirali i spasili Moskvu da ne doživi sudbinu Minska i Kijeva !!

Laki Topalović
6 godine prije

A šta kažu, da je Kazahstan kao u filmu Borat?

Milan
6 godine prije

Sva cast, to je drzava.Stvarno sam ganut ovim gestom. Na zapadu bi bolesni umovi najradije “uspavali” ucesnike!

subaru
6 godine prije

Ja bi im dao sto puta više a i to je malo koliko su zadužili zemlju.

Georgij Žukov
6 godine prije

Tako je to u normalnim drzavama koje drze do svoje povijesti , pravde i postenja , kod nas penzije ubiru ustase i cetnici , fuj sramota.

Avrelij Droh
6 godine prije

A šta radimo mi. Napadamo one, koji su imali u sebi ono nešto, što čini čoveka/narod velikog, umesto da jih štujemo. Svi ti Slovenci, Hrvati, Bosanci, Srbi,Crnogorci i Makedonci su doprinuli, da možemo sada još uvek pričati svak svoj materni jezik.
A pružali u kanđe Nemci, Italiani, Mađari, Bugari, Albanci…….a mi ništa ne naučili iz historije. I na žalost evo jih opet.

Kkk
6 godine prije

Kako se to radi na nasim prostorima, proguglajte slike Partizansko groblje u Mostaru.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI