Američko veleposlanstvo u Jeruzalemu otvoreno masakrom nad Palestincima

Palestina
75 komentara

Danas su izraelske snage, uz bojevu municiju, ispaljivale suzavac na tisuće Palestinaca koji su došli kako bi  sudjelovali na prosvjednom skupu.

Izraelska vojska je danas ubila najmanje 43, a ranila više od 1900 Palestinaca tijekom prosvjeda koji su se uoči otvaranja američke ambasade u Jeruzalemu održavali na liniji razdvajanja Izraela i Pojasa Gaze.

Od 1960 ranjenika, polovina je ranjena bojevom municijom. Najmanje 200 ih je bilo mlađe od 18 godina, 78 su žene, a ranjeno je i 11 novinara, priopćilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Otvaranje američkog veleposlanstva se događa u vrijeme kada Palestinci obilježavaju 70. godišnjicu početka okupacije palestinskih teritorija.

Sve palestinske frakcije u Gazi su podržale poziv na Veliki marš povratka, tijekom kojeg je najavljeno da će pokušati prijeći graničnu ogradu.

S druge strane, Izrael je ranije upozorio palestinske stanovnike Pojasa Gaze da će riskirati živote ako se približe granici.

Izraelska vojska je priopćila da će “reagirati na svaki pokušaj oštećenja sigurnosne ograde ili pokušaje da se naudi bilo kojem vojniku izraelskih snaga ili izraelskom civilu”.

Zračni udari izraelskog režima na Pojas Gaze

Izraelske zračne snage
FOTO: Ilustracija, izraelski F-16

Snage izraelskog režima su danas poslijepodne čak provele zračne udare na Pojas Gaze.

General izraelske vojske Ronen Manelis je poručio kako su napadnuti Hamasovi kampovi za obuku.

Izraelska vojska je potvrdila da je provela pet zračnih udara na Pojas Gaze, što se, navodno, dogodilo nakon razmjene vatre između Palestinaca i izraelskih vojnika, dok je u Jeruzalemu u blizini novootvorenog američkog veleposlanstva prosvjedovalo tisuće hiljade ljudi.

“U tri slučaja je došlo je do razmjene vatre između izraelskih trupa i ekstremista”, poručio je izraelski general, iako nije predočio dokaze o navodnim napadima od strane Palestinaca.

pojas GazeVeliki marš povratka
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dr. Strangelove
5 godine prije

Mislim, da mozemo ocekivati nekoliko tomahawka iz mediterana na Tel Aviv preko noci sigurno… Trump ne moze gledati, da neko ubija djecu

Globalista
5 godine prije

“Veliki marš povratka” ima za cilj unistenje Izraela i samiih zidova.To je globani program sionista koji imaju plan kojeg sam naveo.Zato,nevjerujte previse raznim medijima o mrtvim,povrijeđenim,previse je tu napuhanih brojeva koji imaju za cilj dezinformaciju putem medija kako bi se taj plan u potpunosti realizirao.Uz sve to kad nadovezemo tzv,napade na Siriju od strane Izraela na Iranske polozaje,cilj je jasan,unistenje Izraela u plamenu rata i novi holkaust zidova.Nije samo o oslobađanje Golanskog podrucja kojeg je 1948 godine okupirao Izrael,ide o likvidaciju cjelog Izraela.Globalisti vise netrebaju Izrael,radi se o nacin upravljanja u svijetu gdje vecinom svi pisu da za sve probleme mogu zidovi i Izrael a na antisemitskoj konferenciji koju je organizirao za vrijeme Ahmadínežáda u Iranu,bila je cjelosvjetska konferencija gdje se rijesavao problem oko unistenje Izraela.A zatim ce globalisti uniste sve te koji su sudjelovali na unistenju Izraela.U tom procesu vecina zidova se preseliti do Armenije gdje ce biti njihova… Čitaj više »

Alen
5 godine prije

Ummete stidi se !!!!!!!

fb slo
5 godine prije

Morilci, obični židovski.

Duki
5 godine prije

Čitam da će Donald biti nominiran za Nobela za mir.Još par ovakvih bisera pa bi mogao
na svijetu zavladati vječni mir
A Izrael definitivno gubi razum !
Ako ih zveknu sa nekoliko strana ne bih im bio u koži !
A sutra 15.05.??

Kvazar
5 godine prije

Treba doprinjeti ljusku žrtvu u znak zahvale bogu.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Gledao sam malo ovo otvaranje ambasade.Ljudi moji..u onu Ivanku Tramp ušao je sam đavo.Sve ima gore od goreg..nadmašila je Hilari.Ivanka je čisto zlo.Nikakve to veze nema ni skim živi,niti to ko je je i šta onaj njen Kušner ,ona je psihopata gora od one Gine.

Good Old Rebel
5 godine prije

Balfourova deklaracija je zapravo pismo, na jednoj stranici i sa 67 riječi, što ih je britanski ministar vanjskih poslova Arthur James Balfour uputio lordu Walteru Rothschildu, vođi židovske zajednice u Engleskoj, 2. studenoga 1917. Foreign Office November 2nd, 1917. Dear Lord Rothschild, I have much pleasure in conveying to you, on behalf of His Majesty’s Government, the following declaration of sympathy with Jewish Zionist aspirations which has been submitted to, and approved by, the Cabinet: “His Majesty’s Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country”. I should be grateful if you would bring… Čitaj više »

Cvicoka
5 godine prije

Gdje su sad brizni francuzi i zapadna koalicija… Ne daj boze da su Rusi tako ucinili ili Iranci…

Weteran
5 godine prije

Rođena braća se ubijaju !?
Kako nam je sve ovo poznato i viđeno 🙁

Ivo
5 godine prije

Jadni i napaćeni židovski narod stoljećima trpi ugnjetavanje i mržnju, od većine naroda među kojima živi. Netrpeljivost prema njima je ogromna, i s vremena na vrijeme eskalira u pogrome i masovno nasilje.

Ova izjava je povijesno utemeljena i slušam je i čitam godinama. Tek u zadnje vrijeme počeo sam da si postavljam ključna pitanja: zašto je to tako, kako je moguće da netko na sebe navuče toliku mržnju svojih susjeda, koja eskalira do ekstremnog nasilja? Kako je moguće da to traje i ponavlja se stoljećima?

Odgovor se nekako u posljednje vrijeme prilično jasno nazire. I nema veze sa rasizmom domaćina.

palermo
5 godine prije

Doklegod je agens Orange u Bijeloj kući nagledati ćemo se ovakvih scena. A i sa ruske strane Hazarima je došla poruka da se neće miješati.
Kad jednom Mijanmaru nitko niti ne spominje sankcije za apartheid i etničko čišćenje Rohingija gdje će Uebermenschu?!

Siniša
5 godine prije

58 mrtvih….

Laki Topalović
5 godine prije

Broj mrtvih je porastao na 59 . Sve odlike genocida.

sv ivan
5 godine prije

neka papa pošalje kler i griješnike zaštitiit koljevku krščanstva

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI