U iščekivanju S-300, sirijska vojska dobila nove ruske sustave “Pancir S1”

Pancir S1
32 komentara

Nakon napada od strane Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske na Siriju, Rusija je Damasku isporučila dodatne raketne sustave protuzračne obrane “Pancir S1”, za RIA Novosti je izjavio izvor iz ruskog Ministarstva obrane.

Istaknuo je kako, unatoč ranijim izjavama o spremnosti za isporuku Siriji raketnih sustava  S-300 velikog dometa, oni još nisu u Siriji. Međutim, prema njegovim riječima, “govori se o dodatnoj seriji sustava “Pancir S1″, koji su prošli tjedan sirijskoj vojsci isporučeni u gradu Tartusu”.

Prema ruskom Ministarstvu obrane, ranije je objavljeno da je “Pancir S1” pokazao najveću točnost od svih proturaketnih sustava koji su se koristili u obrani od napada zapadnih zemalja na Siriju. Naime, 25 raketa koje je ispalio “Pancir S1” su presrele 23 neprijateljska projektila. S-125 je ispalio 13 protuzračnih raketa i pogodio pet ciljeva. Sirijski sustavi S-200 su lansirali osam raketa, ali nisu pogodile metu.

Nakon toga je sirijska vlada odlučila ojačati obranu vojnih objekata u zemlji dodatnim sustavima “Pancir S1”. Rusija je isporučila ove sustave i oni će biti raspoređeni na mjestima koja su do sada štitili samo sustavi S-200 i S-125.

Mediji su 23. travnja izvijestili kako bi Rusija uskoro Siriji mogla početi isporučivati sustave  S-300 “Favorit”. Međutim, iako je i sam rekao kako Rusiju više ništa ne sprečava da to učini, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je izjavio kako u ovom trenutku nema konkretnih pregovora o pitanju isporuke sustava S-300 Siriji.

Diplomatski izvor je jučer za RIA Novosti rekao kako Moskva Siriji nije isporučila sustave S-300 i tako opovrgnuo izjavu sirijskog veleposlanika u Rusiji Riyada Haddada.

No, to još uvijek ne znači da se pregovori neće ponovo pokrenuti. Naime, Rusija je sa Sirijom sporazum o opskrbi sustava S-300 potpisala još 2010. godine, ali je njegova provedba zamrznuta zbog želja i stava Zapada i Izraela, koji su tada tvrdili “kako će isporuka takvih oružja sirijskoj vojsci pogoršati sigurnosnu situaciju u regiji”.

Kako se situacija pogoršala krivnjom Zapada, zaljevskih monarhija i Turske, ali i Izraela, koji su uz pomoć terorističkih skupina aktivirali plan rušenja legitimne sirijske vlade i predsjednika Bashara Al-Assada, Moskva je priopćila kako nema nikakvih moralnih obveza da se posao sa Sirijom ne dovrši.

Sergej Lavrov: Više nas ništa ne obvezuje da Siriji ne isporučimo sustave S-300

Izrael rekao u kojem će slučaju uništiti S-300, ako ih Rusija isporuči Siriji
 

pancirPancir S1S-300
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sinisa
5 godine prije

Ovo je jako zanimljivo,zao mi je sto ne mogu/znam prebaciti na latinicu da vas vise razume…. “”Ако је Русима под руку заиста дошла „JASSM-ER“ са ИНС „упакованом“ треајекторијом лета – имаће на располагању исцрпне одатке о тактици извоења удара која узима у обзир локални рељеф. Биће за руске стручњаке занимљиво и да сазнају које „позиционе рејоне“ сиријске ПВО нису успели на време да открију амерички авиони за радиоелектронску шпијунажу RC-135W „Rivet Joint“. Њихов ништа мањи интерес изазваће и методи шифровања пакета података које је моћни 25-ватни предајник BIA слао „Ривет Џоинту“. Важност ће имати и моменат укључивања тог модула у току самог лета ракете, што ће омогућавати (кад буде „дешифровано“) откривање положаја ракета AGM-158A/B знатно пре него што их је досад могао да открије руски летећи радар А-50У. Руси ће такође моћи и да одреде дијапазон рада инфрацрвеног сензора смештеног испод „носа“ JASSM-ER. Јер, то ће им дати прилику да… Čitaj više »

eu kolonija
5 godine prije

prije sedam godina za zapad je jedino rješenje bilo odlazak basara al asada sa čela sirije. rusija se tomu protivila. danas su rusi u siriji, basar al asad na čelu sirije a zapad je “pobjedio”. amerofilnim dijabolama je to “pobjeda”

posmatrač
5 godine prije

Tu nešto nije logično : po ovde iznošenim podacima Pancir je srušio 23 Tomahavka, S-125: 5, S-200 : 0. Znači 23+5+0=28. Ako se sve vreme piše, da je bilo srušeno 71 krstarečih raketa, tko je srušio preostalih 43 ?

Kenan
5 godine prije

Dajte im 10 baterija,da se cionisti ne usude ni nad Libanonom letit,a kamoli napadati kao iz ”zasjede” susjedne zemlje.

bbbb
5 godine prije

Prije će biti da su dobili nove rakete za Pancir jer su ih dosta potrošili. Pošto truman i ekipa galija tame napreduje ka Siriji trebat će Siriji dosta raketa jer ekipa oko truman galijuna može ispaliti jedno 650 tomahavka. Da li to tama dovozi trumana da bude potopljen od strane rusa jer rusi neće moći toliko skinuti koliko ovi mogu ispaliti i da truman bude sakralna žrtva za sljedeći perlcioharbor………..inače ista tama sprema ratne igre sa 100.000 ofanzivne vojske tame u Poljskoj znakovitog naziva “anakonda”, ne krije tama više da joj je cilj rat……………..

jupiter
5 godine prije

sta ce im s 300….i ovo je bilo dovoljno……samo mislim da ce zbog ustede ici direktno na lansere….

Komunista
5 godine prije

TOR m2 im treba više nego Pantsir. Za TOR su KR prava poslastica.
A S-300 takođe trebaju, za malo veće ciljeve, tipa F-16 Sufa itd.
Smrt fašizmu!

Borac2
5 godine prije

Odlican potez je S1. To je bilo i predvideno.
Samo dalje SAA i prijatelji.
https://www.youtube.com/watch?v=xkZUFDlK0uU

Savio
5 godine prije

Postoje razne modifikacije i modernizacije sistema S300.
Neke verzije S300 su specijalizovane za antibalisticku borbu, neke vise za borbu protiv aerobalistickih ciljeva.

Zasto je Izrael zabrinut zbog dostave Siriji sistema S300?

Zbog male teritorije i nedostatka strateske dubine.

Odnosno, solidna, modernija verzija sistema S300, postavljena na odgovarajucu tacku u Siriji moze da drzi Izraelske avione na nisanu cim uzlete.

I ne samo to, mozda postoji mogucnost, (ovo nagadjam) da sistem S300 moze djelovati na Izraelske nuklearne snage (rakete) dok su jos u ranoj fazi leta.
Nakon postizanja maksimalne brzine, S300 tesko da ima sanse protiv ICBM nuklearki, zbog brzine koje te rakete ppstizu.
Ali na pocetku, u ranoj fazi leta?

Postavljen na odgovrajuce mjesto, blize granici sa Izraelom, sistem S300 moze da pokrije citavu teritoriju Izraela, i mozda postoji mogucnost obaranje Izraelskih nuklearnih raketa u ranoj fazi leta, prije nego sto postignu ozbiljne brzine.

cekam, cekam, nikako da docekam
5 godine prije

U iščekivanju S-300……ahahaaaa, jedan je umro cekajuci. ko ce se okladiti da nece nista biti od toga

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI