Novi iranski sistem PVO Bavar 373

Iranski S-300 PVO sistem Bavar 373
9 komentara

Iran je predstavio svoj novi PVO sistem pod nazivom Bavar 373 koji bi trebao da predstavlja pandan ruskom S-300 starijih generacija.

Prema podacima koje su iznijeli iranski mediji, sistem je sposoban uništavati ciljeve na visinama do 27 kilometara i na daljini do 200 kilometara.

Sistem je u stanju da uništi sve vrste letećih ciljeva uključujući i krstareće i balističke rakete.

Zamenik ministra odbrane, brigadni general Hojjatollah Ghoreishi je rekao da je sistem Bavar 373 ekvivalent ruskom sistemu S-300, pojedini mediji su novi iranski sistem uporedili i sa američkim sistemom MIM-104 Patriot.

Iran je započeo rad na ovom sistemu 2010. godine, nakon sankcija zbog njegovog nuklearnog programa. Brigadni general Kasem Takizadeh je izjavio da je novi sistem PVO u potpunosti proizveden u zemlji.

Iran poslednjih godina radi na izgradnji kapaciteta za razvoj i proizvodnju sopstvenog oružja i sve je manje zavisan od stranih proizvođača.. Iran je u junu predstavio raketni sistem za vazdušnu odbranu Khordad 15, sposoban za praćenje i istovremeno gađanje šest ciljeva. Ovaj sistem sa raketama Sayyad 3, može da gađa vazdušne ciljeve na dometu od 120 km.

Bavar 373Khordad 3PVO
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tbilisi
4 godine prije

E, to je Perzija…..

Max
4 godine prije

Navodno odličan sustav. Hvala kolegi Trubaduru koji nas je o njemu iinformirao i stavio neke linkove.

....
4 godine prije

USA u banani, nema vise priljeva stranih naucnika ( rusa, kineza ….) u potrazi za Americkim snom. I to se trenutno vidi u brzini njihovog tehnoloskog razvoja + abnormalno korupcija = …..

Zare
4 godine prije

Da nije ovo ko onaj novi Iranski nevidljiv lovac (Qaher) kojeg mozes da punis preko stekera?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI