Palestinci u Gazi zaplijenili gotovo neoštećenu “visoko naprednu” izraelsku raketu

Raketa Tamir sistem Iron Dome celicna kupola
39 komentara

Palestinske snage otpora su uspjele doći do “visoko-napredne” izraelske rakete, ispaljene iz raketnog sustava “Iron Dome”.

Kako su u petak izvijestili lokalni mediji, palestinski borci su uspjeli uhvatiti projektil-presretač nazvan „Tamir“, koji se koristi u izraelskom protuzračnom obrambenom sustavu „Iron Dome“, koji je aktiviran tijekom nedavnih napada režima iz Tel Aviva na Pojas Gaze.

Prema izvješćima, spomenuti presretač pao je u područje blizini opkoljene Gaze, gotovo je netaknut i bit će podvrgnut obrnutom inženjeringu kako bi se otkrila njegova industrijska tehnologija.

Američka internetska stranica “The Drive” objavila je fotografije do kojih je doša Joe Truzman, analitičar za vojna i sigurnosna pitanja, koje ukazuju na dijelove izraelskog projektila kojeg su zaplijenile palestinske snage.

Na slikama se može vidjeti da su sustav upravljanja i aktivni radarski pretraživač rakete, koji sadrže naprednu tehnologiju za usmjeravanje projektila i otkrivanje zračnih ciljeva, u vrlo dobrom stanju.

Još uvijek nije poznato kako je Truzman nabavio fotografije, koje su podijeljene na njegovom Twitteru. The Drive kaže kako ne zna „gdje je završila” raketa ili što je palestinska skupina mogla naći.

Nova eskalacija napetosti u Gazi počela je u utorak, kada je Izrael u zračnom napadu u njegovom domu u Gazi ubio

Bahu Abua Al-Atu, višeg zapovjednika palestinskog pokreta Islamski džihad.

Na ovu brutalnu agresiju su snažno odgovorile palestinske skupine otpora, koje su prema lokalnim izvorima lansirale gotovo 400 raketa na teritorij kojeg pod kontrolom drži Izrael. Deseci projektila su uspjeli svladati proturaketne sustave „Iron Dome“ i dosegnuli su čak i Tel Aviv. Izraelsko bombardiranje obalne enklave  je ubilo na desetke Palestinaca.

Podsjetimo da izraelska vojska ima stroge procedure kada na ovaj način izgubi projektil, što se vidjelo ljetos u Siriji, kada je sirijska vojska na svom teritoriju uspjela doći do gotovo neoštećenog projektila zemlja-zrak koja je ispaljena iz izraelskog raketnog sustava „David Honda“, poznatiji pod engleskim imenom „David’s Sling“.

Vojni izvori su za Debka File tada napomenuli da je uobičajena praksa da vojska, nakon što rakete u svojoj prvoj operativnoj misiji padnu na neprijateljsko tlo netaknute, ili čak u komadima, djeluje brzo u „čišćenju“ mjesta pada teškim zračnim ili topničkim bombardiranjem.

„To omogućava spasilačkom timu da se spusti i preuzme oružje kako to ne bi učinila sirijska ili ruska vojska“, rekli su prošle godine u izraelskoj vojsci, nakon čega su bili gotovo sigurni da je projektil završio u Rusiji. Sada je vrijedan projektil pao u ruke Palestinaca. Što će oni raditi s njim, nije poznato.

“Sirija zarobila i isporučila naprednu izraelsku raketu Rusiji

Iron DomePVOTamir raketa
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
apolo
4 godine prije

Na kojoj brzini se tope zice i boja flomastera?

Ha ha
4 godine prije

“Što će oni raditi s njim, nije poznato.”
napraviti će visoko sofisticiranu praćku

bager
4 godine prije

Zavrsice u Iranu,,ako vec nije

Duki
4 godine prije

Kako je krenulo,nije daleko dan kad će i koja
35-ka pljusnuti na krivu stranu granice 😂😂

Ad astra
4 godine prije

Na izraelski brutalni napad, palestinske supine otpora snažno, a ja bih dodao i hrabro su odgovorile raketirajući civilne ciljeve u Izraelu. To mi je od nekud poznato, možda 1995. S druge strane, dokopali se projektila i sad će ga proslijediti nekome. Pa što ga oni ne iskoriste i analiziraju da mogu napraviti sličan.

Derim
4 godine prije

Da je metak, zvala bi se ćorak. Visoko sofisticirane rakete, pravljene u garaži grupe TNT. Grunf lično sofisticirao 😀

Lucija
4 godine prije

Sell to the highest bidder …? 😊

Kvisko
4 godine prije

Sada je mogu prackom ispaliti natrag.

Derim
4 godine prije

ccccccc, nema Šule, Patetike, Jacka, Fabijana, Slavonca, ……

Max
4 godine prije

u pravim rukama ispaljeni tamir zarobio samir.

donald
4 godine prije

čipovi made in china

Avaxus
4 godine prije

Ovi ko da vataju mrežom…koja je po redu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI