Teheran obećava da će svatko tko je bio odgovoran za bombardiranje nuklearnog postrojenja Natanz snositi odgovornost

bliski istok
98 komentara

Iran je upozorio na posljedice ako Teheran sazna informacije o umiješanosti bilo koje zemlje u nedavni incident, koji se dogodio u postrojenju za centrifugalne pogone u Natanzu, izjavio je u petak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Abbas Mousavi.

“Rano je komentirati uzrok nedavnog incidenta u nuklearnom nalazištu Natanz. Nadležna tijela detaljno istražuju nesreću i objavit će uzrok incidenta, čak i ako su u slučaj bili uključeni inozemni elementi”, rekao je Mousavi, kako navodi Tasnim.

”Te će akcije imati posljedice”, dodao je glasnogovornik.

Dana 2. srpnja velika eksplozija pogodila je iranski pogon za obogaćivanje urana Natanz. Službeno objašnjenje tek treba izaći u javnost. Prema natpisima u raznim novinama, eksplozija je mogla biti čin sabotaže, za koju je navodno odgovoran Izrael.

No, glasnogovornik je odbacio ta izvješća, kao što navodi lokalna novinska agencija Tasnim. Nisu zabilježene žrtve ili curenja radioaktivnih materijala iz nuklearnog postrojenja.

Ranije tijekom dana, iranske vlasti negirale su izvještaje o još jednoj navodnoj eksploziji koja se dogodila u zapadnom dijelu teheranske pokrajine, posebno u gradu Qods i to kasno u četvrtak.

NatanzNuklearni reaktor
Pretplatiti se
Obavijesti o
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emi
3 godine prije

Šuplje priče, neće uraditi ništa nego će okolo moljakati da mu se ukinu sankcije.

Ad astra
3 godine prije

Zašto Iran želi napravit nuklearno naoružanje? Svi problemi i sankcije su rezultat te njihove ambicije. Teško da će razvijeni svijet to dopustiti nestabilnom političkom vodstvu Irana. A možda je to i najbolje. Bilo kakav egzibicionizam Irana mogao bi ga dovesti do uništenja.

Komentator
3 godine prije

Ko je to na njihovoj strani!?

Pero
3 godine prije

Naprjed Izrael.
Neka kmeceeeeeeeeeeee
😂😂😂

Max
3 godine prije

Prvo treba utvrditi što se uopće dogodilo , A onda tko je to učinio.

Zadranin
3 godine prije

Još će se izraelski agresori, i amerokenjski zločinci.. napušiti iranske kite.

Samo čekajte.

P***!

alex
3 godine prije

Prazne priče. Kada god budu načinili neki napredak u nuklearnoj tehnologiji, Izrael će ih izbombardirat, ishakirat i vratit 10-15 godina unazad. I stalno bit pod embargom. Sve dok ove zatucane i zarobljene u prošlosti iz 7.st.ne smjeni neka moderna, civilizirana vlast.

87s
3 godine prije

Iranci mogu samo lajat kao i inace oni jednostavno nemaju cime uzvratit preslabi su i prejadni da bilo kome uzvrate posebno izraelu koji ih godinama unistava kad god zeli i gdje god zeli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI