Turska platila predujam za ruske S-400 i sama će brinuti o sebi – A NATO?

triumf
11 komentara

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je oštro kritizirao američki odgovor na ugovor Ankare o nabavi ruskih raketnih sustava protuzračne obrane S-400.

Obraćajući se gradonačelnicima turskih gradova u Ankari, Erdogan je rekao kako će se Turska sama nastaviti brinuti o vlastitoj sigurnosti.

”Počeli su vikati kada smo pristali kupiti S-400. Što?! Zar smo dužni čekati vas? Mi samostalno donosimo odluke i donosit ćemo ih i dalje. Samo smo mi gospodari u vlastitoj kući”, izjavio je Erdogan.

Turski predsjednik je rekao kako je, nakon odbijanja Sjedinjenih Američkih Država i Izraela da turskoj vojsci isporuče borbene bespilotne letjelice, Ankara razvila i počela proizvoditi svoje vlastite, što je izazvalo zabrinutost kod tih zemalja.

Cijeli se posao zapravo odvija u rekordnom roku. Podsjetimo da je u srpnju Erdogan izjavio kako su dokumenti za opskrbu sustava S-400 već potpisani. Za početak je dogovoreno i potvrđeno je da će Turska kupiti dva sustava S-400 za 2,5 milijarde dolara.

12. rujna je ured turskog predsjednika priopćio kako je Turska, usprkos jakom protivljenju Washingtona, uplatila predujam za ruske protuzračne sustave S-400 i želi posao privesti kraju.

raketni sustavS-400
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Normalno. Kupuje ono sto mu treba, a ne daju mu saveznici. I plus saveznici mu drze pridike da ne kupi od drugoga. Ovo moze samo SAD i EU. Evo jednog primera oko teme iz moje Makedonije; Ima u Skopju jedan ruski milioner koji je stvorio imperiu od sportskog kluba Vardar. FK Vardar je prvi put u istoriji u Ligi Evropa (sutra igra protiv Zenita). Muski rukometni klub Vardar je sampion Evrope, a zenski vicesampion Evrope. I zamislite – sada se pravi atmosfera (otkad americka ambasada je opet na nasem vrhu), da taj covek napusti Makedoniju. Kao on je tajkun iz nedemokratske Rusije, on je… A u isto to vreme Londonu ne smeta Abramovic…Abramovic nosi pare Englezima, a Samsonenko Makedoncima sto ocigledno nije dobro. Kao sto nije dobro to sto se vraca pobedonosni duh u Makedoncima. A da Samsonenko ode u Francusku sve bi bilo u redu…. Uh izvinite preterao sam… Čitaj više »

Brik
6 godine prije

Za što će im to, da bolje skinu još neki ruski Sukhoi?
Vidiš, kad je lova u pitanju kako se brzo zaborave donedavna neprijateljstva, a rušenje ruskog aviona se sad prikazuje kao “nesporazum”. Nije davno bilo kad je na taj događaj Putin rekao da su im Turci zabili nož u leđa. Što na sve to kažu obitelji poginulih ruskih pilota?

loren
6 godine prije

erdogan je prilikom puca kao imao proturaketnu obranu kojom su upravljali amerikanci i njemci te su svojim nedjelovanjem omogucili puc amerikanci tako visoku tehnologiju kao prodaju nekim zemljama a u stvari oni samo uzmu pare a oni obavjestajno i softverski nadziru te sisteme te oni odlucuju da li ce djelovati ili ne kod rusa je to drugacije oni ti prodaju sve sto je potrebno za neovisan rad tog sistema sve posteno po dogovoru za razliku od prevarantskog zapada

mars
6 godine prije

Ovo (i još mnogo toga što Erdogan i Turska sada rade) je logična posljedica neuspješnog pokušaja njegove dekapitacije 2015. godine od strane svojih američkih “prijatelja i saveznika” i svođenja Turske u red ostalih njihovih beskičmenih kolonija, kako u NATO-u tako i van njega. Taj čin je samo postigao da sam Erdogan i kompletno političko, vojno i poslovno rukovodstvo Turske skinu ružičaste naočare kroz koje su do tada gledale prema SAD i uopšte Zaoadu, okrenu se sami sebi, svojim vlastitim snagama i onima sa kojima mogu graditi odnose na bazi zadovoljavanja obostranih interesa.

17 novembar
6 godine prije

sto ce brki iz super galaksije s-400 kad je pitanje mozeli ista da obori jer se s-300 naobarao divlji patki i ptica nema broja. mislim da turska igra opet prljavo izdace rusiju cim se ukaze prilika a zaboravljamo da je zapad doveo brku koji je duboko umjesan u trgovinu oruzja i organa i on je clan tajnog drustva domleh i radi kako mu se kazu iz tajnog safari kluba . uzece tehnologiju i to je to

Georgij Žukov
6 godine prije

Ja samo znam da S-400 ili S 500 nisu jestivi , kad stoka sitnog zuba shvati da oruzje sluzi za ubijanje i smrt gdje ce nam biti kraj .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI