SAD uputile ultimatum Pakistanu

mike pompeo
35 komentara

Američki državni tajnik Mike Pompeo je izjavio da će Bijela kuća poduzeti mjere protiv Pakistana, ako Islamabad ne pojača borbu protiv terorizma i ne počne ulagati napore da se normalizira situacija u Afganistanu.

Prema američkom državnom tajniku, politika Sjedinjenih Država prema južnoj i središnjoj Aziji se nije promijenila, što je Bijela kuća”jasno dala do znanja” .

“Mi očekujemo da Pakistan prestane pružati utočište teroristima na svojoj zapadnoj granici. Ako Islamabad ne pojača borbu protiv terorizma i ne počne ulagati napore da se normalizira situacija u Afganistanu i ne učini iskreni napore te vrste, Pakistan će biti izveden pred lice pravde”, rekao je čelnik američkog State Departmenta.

Ranije je Pentagon odbio pružiti financijsku pomoć Pakistanu, optužujući Islamabad za nedostatak  poduzimanja mjera u borbi protiv terorizma.

Pakistan je odbacio izjave State Departmenta o teroristima koji djeluju iz te azijske islamske države i krenuo putem jačanja ekonomske suradnje s Kinom i vojne s Rusijom.

Osim toga, nova vlada u Islamabadu vjerojatno neće prihvatiti nikakav ultimatum Washingtona, posebno nakon što se nedavno otkrilo da Sjedinjene Države pokušaju pregovarati o miru s predstavnicima talibana u Afganistanu. Stoga nije teško zaključiti da američke prijetnje kaznenim mjerama protiv Pakistana imaju sasvim drugu pozadinu.

Pakistan suspendira vojnu i obavještajnu suradnju sa SAD-om

Nova vlada Pakistana se u vojnoj suradnji okreće Rusiji

Težak susret Mikea Pompea s novim vodstvom u Pakistanu

17 godina uzaludnog rata je ipak previše – SAD s talibanima pregovaraju u Kataru

State Department
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bbbb
5 godine prije

Bolje napišite kako su ruskim novinarima poslate prijetnje preko telefona i mobitela od strane ciokaubojske internet vojske, ako to nije objava rata što je onda………….

MilanCZ
5 godine prije

drugim rijecima,gospodo mi se micemo iz Afganistana nakon slijedecih predsjednickih izbora a vi cete imati ulogu da rijesite problem u Afganistanu.Juce je poginuo ceksi vojnik u afganistanu,trojica ranjena,prije toga procurile informacije na tv kako ceska vojska napada glavne organizatore koji su sudjelovali oko ubistva ceksih vojnika(trojice) prije pola godine.Znaci,informaicjsko polje pripremljeno oko odlaska americke vojske i njihovih saveznika iz Afganistana.To proturanje ceske jedna je od svih tih igara.Sve trebate malo drugaicje protumaciti,svaka informacija,informacijsko polje u narendom periodu ima svoj znacaj,posebno jer se blize predsjednicki izbori u americi a borba globalista i americke drzavne elite u americi ide k zavrsnici,pa kome opanci a kome obojci.

Trubadur
5 godine prije

Ne znam šta još traže amrički okupatori i njihova NATO paščad u Afganistanu…. Pakistan i više od pola Afganistna, je več sad Kineski Kanaat, a sa “Kaspijskim paktom” su zapadni warmongeri izgubili i najbitnije u celoj prići… Eurazijski hartland….

Siniša
5 godine prije

LP… Zasto niste izpratili razgovor Putina Velikog i Boltona malog von USA.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Ameri se razbacuju žutim kartonima.
To je znak da gube kontrolu nad utakmicom.

Ivo
5 godine prije

Danas je ravno 100 godina od kako su zapadni anglocionistički vampiri pokušali okupirati Rusiju, potpomognuti domaćim izdajnicima, tzv. bjelogardejcima. Poduhvat su predvodili englezi, francuzi i ameri, pod uobičajenim izgovorima. Očigledno je da ta bagra nikad neće odustati od svojih namjera, dok ima i najmanjeg daha života u njima. To im je jednostavno zapisano u dnk-strukturi. S obzirom na tu činjenicu, jedini realni razlog za ne-lansiranje preventivnog udara je procjena vodstva Rusije da se stvari odvijaju u njihovu korist, i da prednost koju trenutno imaju s vremenom raste. O.K, dobro, uz to postoje i spiritualni razlozi da se ne čini drugima ono što ne želiš da oni učine tebi, ali s tim ne treba pretjerivati kad se sukobljava sa sotonistima. Ziohollywood je upravo izbacio novi film s onim smećem morganom slaveman-om, u kojem je prikazana carska Rusija, naseljena uglavnom crncima. Poznavajući kako cionistički sotonisti djeluju, ovo je neka vrsta magijskog rituala… Čitaj više »

Balad
5 godine prije

Jednog dana svijet će poduzeti mjere protiv pompoznih američki “Pompea” na vlasti koji si utvaraju da su gospodari svijeta. Neobrazovana američka vladajuća kamarila neka prouči povijest Rimskog carstva, pa se upita gdje je ono danas? Svaka sila za vremena, kažu mudri. Nažalost, raspadi imperija i društveno ekonomskih sustava se dešavaju u moru krvi. Ako itko ima išta protiv ikoga poduzeti, to su UN, a ne kauboji, u prijevodu – KRAVARI! 🙂 🙂 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI